Saturday, October 10, 2009

PROVOKASI PAS VS BANDAR TENTERA DARAT BERTARAF DUNIA ILHAM UMNO/BN

DARI ULASAN DAN PETIKKAN AKHBAR TERNYATA "PROVOKASI" ADALAH SENJATA UTAMA UNTUK MERAIH UNDI PIHAK PAS DAN SEKUTUNYA PEKAKKAN RAKYAT.

SEBALIKNYA BN TERUS KOMITED UNTUK KEBAJIKAN DAN KESEJAHTERAAN RAKYAT DI BAGAN PINANG DAN PORT DICKSON SEBAGAI "JANJI KERAMAT BERSAMA RAKYAT 1MALAYSIA".

PROVOKASI... YA HANYA INILAH CARA PROMOSI DAN PROPAGANDA MURAHAN PAS YANG TERKENAL SEBAGAI PARTI SANDIWARA PURBAKALA SEJAK SEBELUM DAN SELEPAS MERDEKA BAGI MENDAPAT UNDI SEBAGAI TALIAN HAYAT PARTI SERPIHAN UMNO YANG DITUBUHKAN PADA 1951 .

STRATEGI INI TELAH DIWARISI TURUN TEMURUN SECARA TRADISI. PERKARA INI AMATLAH BERLAWANAN DENGAN UMNO/BN YANG LEBIH TUMPUKAN KEPADA KPI ATAUPUN SASARAN KERJA 5 TAHUN KHIDMAT MEREKA DALAM MEMBANGUNKAN NEGARA SEJAK MERDEKA HINGGA SEKARANG. MAKA SETIAP KALI PILIHANRAYA BN SENTIASA BERIKHRAR UNTUK BERKHIDMAT DEMI KESEJAHTERAAN RAKYAT.

MANAKALA PAS DAN PEKAKAN RAKYAT HANYA BUAT PROVOKASI DAN SANDIWARA SAHAJA UNTUK MENDAPATKAN UNDI SIMPATI. MAKNANYA MEREKA HANYA MENANAM TEBU DI BIBIR MULUT DAN TABUR RACUN DALAM PERIUK NASI ORANG... KASI RACUN BIAR ORANG MATI BERAGAN !!!

BUKTINYA DI PR BAGAN PINANG KERAJAAN TELAH KOMIT UNTUK MENJADIKAN PD SEBAGAI BANDAR PELANCUNGAN TENTERA DARAT ATAU "PORT DICKSON INFANTRY
METROPOLITAN" PERTAMA DI MALAYSIA.

INI SATU HADIAH SEBAGAI PENJANA EKONOMI KEPADA MASYARAKAT BAGAN PINANG DAN NEGARA KESELURUHANNYA. MAKNANYA WAWASAN PM INI SETARAF DENGAN AGENDA EKONOMI NEGARA-NEGARA MAJU BAGI MENJADIKAN ASPEK KESELAMATAN SEBAGAI PRODUK PELANCUNGAN BERTARAF DUNIA KE ARAH MENJANA EKONOMI MASYARAKAT BAGAN PINANG.

DAN KALAU HANYA DENGAN "PROVOKASI" DAN SANDIWARA SERTA PROPAGANDA MURAHAN PAS... APA MASYARAKAT BAGAN PINANG DAN PD HARAPKAN DARI CALUN PAS SERTA PEKAKAN RAKYAT???

DAPATKAH MEREKA BANGUNKAN BANDAR TENTERA DARAT BERTARAF DUNIA YANG ANTARA LAIN PAKEJNYA IALAH 8 PROJEK TERAS :

1. MAKMAL KAJIAN T TENTERA TUN ABDUL RAZAK BERHARGA RM 1 BILLION

2. DIVISION BUNGALOW DI TELUK KEMANG BERHARGA RM 2.5 JUTA

3. KONDOMINIUM MEWAH BENTARA DI BAGAN PINANG RM 600,000 /UNIT

4. VILLA BRIGED BERHARGA RM 1.8 JUTA

5. PAHLAWAN PHILHARMONIC THEATRE BERHARGA RM 32 JUTA

6. MARINA BAKAT TELUK KEMANG BERHARGA RM 74 JUTA

7. KELAB SUKAN EKSEKUTIF PEGAWAI BERHARGA 54 JUTA

8. PUSAT BANDAR BARU TENTERA DARAT BERHARGA RM 2.7 JUTA

SOALANNYA : DENGAN MEMBERI UNDI KEPADA PAS MAKA HANYA AKAN DAPAT ANGIN SAHAJA IAITU PROVOKASI DAN AIR LIUR BASI SAJA. SEBAB MEREKA TAK AKAN MAMPU BANGUNKAN BANDAR TENTERA DARAT BERTARAF DUNIA. KENAPA ??? MEREKA HANYA MEMBANGKANG DAN MENENTANG... TAPI UNDI TENTERA MEREKA IDAMKAN, KEBAJIKAN DAN PEMBANGUNAN UNTUK TENTERA SERTA KELUARGA TENTERA... APA PERANCANGAN MEREKA ????? LU PIKIR LAH SENDIRI !!!

Dipetik dari Malaysiakini pada 10 Oktober 2009.......

PAS jawab BN, terus dakwa diserang
Salhan K Ahmad
Okt 9, 09
3:58pm
Selepas dipertikaikan oleh pemimpin-pemimpin kanan Umno, PAS hari ini mendedahkan aduan polis oleh seorang penyokongnya yang mendakwa dipukul sekumpulan penyokong BN dalam insiden di markas Pemuda PAS di Bagan Pinang, awal pagi semalam.

Aduan tersebut, yang dikeluarkan Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, menyebut empat petugas PAS dihalang semasa menaiki kereta dan dipukul oleh sekumpulan penyokong BN.

Kejadian yang berlaku pada kira-kira jam 2.30 pagi, berdasarkan maklumat aduan polis yang dibuat Abu Said Elias, insiden itu bermula apabila markas berkenaan diserang oleh penyokong parti lawan.

Beliau menuju ke markas di Kampung Bagan Pinang, Port Dickson bersama tiga rakannya setelah menerima panggilan daripada seorang lagi rakannya yang mengatakan bilik gerakan tersebut diserang oleh penyokong BN, laporan polis itu dipetik.

"Saya bersama tiga orang kawan saya iaitu Mohammad Azwan, Mohd Aafiffuddin dan Ahmad Izzuddin menuju ke lokasi disebutkan menggunakan kereta," kata Abu Said dalam aduannya.

Tambahnya, berdasarkan aduan tersebut yang dibuat kira-kira setengah jam selepas kejadian, keempat-empat mereka telah dihalang oleh sekumpulan penyokong BN sebelum sampai ke lokasi berkenaan.

"Dalam keadaan tidak terkawal, saya dan rakan-rakan telah dipukul oleh kumpulan tersebut dan menyebabkan beberapa bahagian badan kami semua sakit," kata Abu Said.

Mengulas aduan berkenaan, Salahuddin berkata kejadian berkenaan benar-benar berlaku dan menggesa Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berhenti mengeluarkan kenyataan yang dapat mempengaruhi siasatan polis.

"Selepas kejadian itu, terus kita buat laporan polis.

"Jadi janganlah menteri dalam negeri bersandiwara juga dan menganggap perkara itu tidak penting dan mempermain-mainkan seolah-olah tidak wujud kejadian itu," katanya dalam sidang media harian di markas induk jentera pilihan raya PAS DUN Bagan Pinang.

"Kita minta supaya pihak keselamatan mengambil tindakan sewajarnya."

Hishammuddin dilaporkan berkata beliau mengetahui pihak yang melakukan provokasi tersebut dan "mereka kemudian menuduh pihak lain (BN) dan juga polis, sedangkan kejadian yang berlaku disebabkan tindakan mereka (PAS) sendiri."

Jelas Salahuddin lagi, mangsa-mangsa berkenaan membuat sekurang-kurangnya lima laporan polis selepas kejadian dan aduan-aduan polis itu akan didedahkan secara berperingkat-peringkat.

"Paling tidak, kita ada lima laporan polis yang dibuat. Maknanya polis mesti buat bertindak atas laporan itu," katanya, yang juga ahli parlimen Kubang Kerian.

Ditanya mengapa PAS tidak mendedahkan kesemua bukti berkenaan hari ini, Salahuddin berkata isu itu akan digunakan berterusan sepanjang tempoh kempen, yang hanya tinggal kira-kira 36 jam.

Beliau enggan mengulas kenyataan Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bahawa isu serangan oleh penyokong BN hanyalah propaganda PAS untuk meraih simpati dan menakut-nakutkan pengundi.
dari utusan malaysia 10 Oktober 2009.............

Provokasi Pas

  • Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub serta penulis portal Malaysian Insider dan Harakah Daily diminta beri keterangan tentang dakwaan mengelirukan kononnya penyokong parti itu cedera diserang ahli UMNO.
  • Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Osman Salleh berkata, gambar mangsa yang ditunjukkan Salahuddin dan disiarkan dalam portal berbeza dengan orang yang membuat laporan polis.
  • Tiada siapa yang tampil membuat laporan polis mengatakan cedera teruk ditetak ‘pedang samurai’.
  • Salahuddin semalam gagal tunjukkan bukti salinan laporan polis atau nama lelaki yang ‘cedera’ ditetak.
  • Ia hanya satu salinan laporan polis seorang penyokong Pas yang mendakwa keretanya dihalang oleh petugas BN.
  • Laman web Harakah sendiri telah menarik balik berita itu.

  • No comments: