Friday, September 5, 2008

AWANG BERBINCANG DENGAN KAWAN2 MENGENAI PEPERANGAN MAKLUMAT ANTARA KERAJAAN DAN PAKATAN RAKYAT PADA MASAKINI. RAMAI BERPENDAPAT PERANG INI TIDAK ADIL KERANA MAKLUMAT KERAJAAN ADALAH MAKLUMAT SAHIH. MAKLUMAT PAKATAN PULA BANYAK YANG DISINFORMATION DAN MISINFORMATION. LEBIH BANYAK PROVOKASI DARIPADA REALITI. BILA KERAJAAN BUAT BUDJET, DIA ORANG PUN BUAT. KERAJAAN ADA KABINET, DIA ORANG ADA KABINET BAYANGAN. KERAJAAN ADA PM, PAKATAN ADA PM "MENUNGGU GILIRAN."

NAMPAKNYA SEMUA DIATUR SEBAGAI BAYANGAN. SEBAGAI ALTERNATIF DAN PILIHAN KE DUA. MAKA JADILAH KITA SEMUA BERTEKA-TEKI TAK SUDAH-SUDAH. TAPI KERAJAAN TIDAK BERTEKA-TEKI. KERAJAAN CAKAP APA YANG SAHIH SEBAB KENA BERTANGGUNGJAWAB. MACAM BUAT MANIFESTO PILIHANRAYA. TAPI PIHAK PAKATAN SEBUT 1,001 MACAM JANJI. AKHIRNYA BUATLAH KAJIAN KEJAYAAN DAN PRESTASI MEREKA DI NEGERI2 SEPERTI PERAK, SELANGOR, KEDAH, P. PINANG DAN KELANTAN. ADA YANG TAK DIJANJI DIUTAMAKAN PULAK, SEPERI DI SELANGOR ADA PROJEK 100 JUTA RINGGIT KORIDOR BABI, DI KEDAH PULA PROJEK MEMBALAK DI TADAHAN AIR, DI PERAK PULAK PROJEK MEMBAHAGI TANAH KEPADA SEKOLAH CINA DAN DI KELANTAN PULAK PROJEK "IKHLAN, SLOGAN DAN ADUDOMBA. " DAN PROJEK 16 SEPTEMBER CUTI UMUM!

MANA ADA PROJEK NEGARA KEBAJIKAN DAN NEGARA RAKYAT?
ADA PULAK KATA PROJEK TUKAR KERAJAAN PERSEKUTUAN 16 SEPTEMBER MENGUNAKAN TEORI DOMINO (PECAH SEBIJI, PECAH SEMUA) DAN ALA REVOLUSI PERANCHIS (KEBANGKITAN RAKYAT YANG HILANG AKAL KERANA LAPAR - MASAALAH PERUT) HANYA MIMPI SAHAJA. INI KERANA AKAN BERLAKU GAWAT BILA LOMPAT MELOMPAT. YANG SUDAH LOMPAT MASUK PAKATAN, ADAKAH BOLEH JAMIN TAK LOMPAT BALIK KE BN? ATAU YANG DALAM PAKATAN TAK ADA KE NAK LOMPAT KE BN. POLITIK TAK ADA SIFIR, SEMUA BOLEH BERLAKU.

POKOKNYA "PELUANG" DAN "FAEDAH" AKAN DIHITUNG. KALAU DAH NAMPAK KITA TAK ADA TEMPAT ISTIMEWA DALAM PAKATAN... ADE KE KITA AKAN LOMPAT? BOLEH KE PAKATAN BERI KEADILAN KEPADA 30 ORANG YANG DIKATAKAN NAK LOMPAT TU? KALAU SALAH KIRA2.... AKAN JADI LOMPAT BALIK. MACAM BULI... BULI BALIK!

ITULAH AKIBATNYA "POLITIK DESPERADO!

3 comments:

zeme said...

salam en. otai,

terima kasih & salam ukwah dari saya.

messyremo said...

btol2..saya sokong..semuanye khayalan sahaja...DSAI hanya mampu berangan2..jikapun berjaya menarik MP BN,mungkin hanya bersifat sementara...

Sutera Timur said...

Saudara Otai,
Saya rasa apa yg dilakukan oleh DSAI ADALAH sebagai motivasi pd pihak pembgkg untuk terus kelihatan mereka betul-betul sedg menuju kealam yg mereka impikan kpd rakyat agar mereka akan sentiasa dipandg sbg penyelamat kpd rakyat.Kalau mereka terus diam mungkin rakyat akan mempertikai dan mengatakan mereka sama spt kerajaan yg kononnya tidak menunaikan janji.