Monday, September 15, 2008

AWANGGEDEBER DAH "PUSING"



AWANGGEDEBER PUN DAH PUSING. BUKAN BERALIH ARAH SOKONG PAKATAN TETAPI MASIH BARISAN LAGI. PUSING TU DALAM BAHASA INDONNYA IALAH PENING KEPALA TETAPI BAGI ORANG KELANTAN ADALAH BELOT ATAU BERALIH SOKONGAN. TETAPI BAHASA UNTUK 16 SEPTEMBER PULAK KATA MEREKA "LOMPAT."


MAU TAK PUSING BILA TOK ZAHID MENTERI YANG JAGA UNDANG2 KITA DAH NAK JUMPA PAK LAH KERANA TAK SOKONG KERAJAAN GUNA ISA. KALAU KERAJAAN TAK DENGAR NASIHAT DIA KATANYA IKUT MALAYSIAKINI, BELIAU AKAN LETAK JAWATAN. HAI... PUSINGLAH SEBAB SEMALAM TS MUHYIDDIN, TOK ZAID KATA PERLU LETAK JAWATAN SEBAB KRITIK PAK LAH MENGENAI PLAN PERALIHAN KUASA UMNO 2010. HARI INI PULA BELIAU TAK SETUJU DENGAN KERAJAAN AMBIL "ISA" KEPADA RPK DAN TERESA KOK (KAWAN KATA TERESA POK... ATAU TERESA PIG KOT?).TAPI BERLAPIKLAH SEBAB NAK JUMPA PAK LAH DULU. NAMPAKNYA DUA ORANG MENTERI NI MACAM SANGGUP TANGGONG RISIKO AKIBAT PANDANGAN BERBEZA DARIPADA PUCUK PIMPINAN.

WALAUBAGAIMANAPUN AWANG YANG TAK GEDEBER DAH KERANA PUSING KEPALA NI... YAKIN KEMELUT INI ADA JALAN SELESAINYA. KEKADANG BAB ISA NI TOK SHABERY KATA POLIS PERLU BERI PENJELASAN TU TEPAT SEKALI. MUNGKIN KITA AKAN DAPAT JAWAPAN YANG PROFESIONAL DAN BUKANNYA POLITIK. ITULAH TREND SEKARANG NAMPAKNYA PAKATAN RAKYAT DAH BERJAYA BRANDEDKAN SEMUA KENYATAAN MENTERI ADALAH BERPOLITIK WALAUPUN HAKIKATNYA JAWAPAN ITU BETUL2 PROFESIONAL TULIN SIFATNYA. INILAH HEBATNYA PROPAGANDA PAKATAN RAKYAT.

MORAL STORYNYA MAKA KERAJAAN JUGA PERLU GUNAKAN PENDEKATAN KOMUNIKASI POPULIS DAN PERHUBUNGAN AWAM YANG LEBIH BERKESAN DENGAN RAKYAT, KHASNYA BAB ISA YANG AMAT SENSITIF INI SUPAYA TIADA PIHAK YANG DAPAT MENANGUK DI AIR KERUH DAN DAPAT LABA UNTUNG DARIPADA KESUSAHAN ORANG LAIN. KALAU RAKYAT 100% DIPIHAK KERAJAAN MAKA SEGALA PROPAGANDA HALUS PAKATAN RAKYAT AKAN DITOLAK MENTAH2 DENGAN ALASAN PEMBANGKANG BERMAIN POLITIK SECARA MISINFORMATION DAN DISINFORMATION. TAK BOLEH PERCAYA DAN INI PUTAR BELIT PEMBANGKANG DALAM MISSI NAK RAMPAS KERAJAAN KONONNYA PADA 16 SEPTEMBER INI.

No comments: