Sunday, May 24, 2009

DAP GUNA MODUS OPERANDI LKY?

HANYALAH SEJARAH TALKIM UMNO DI SINGAPURA YANG MATI AKIBAT PAP LETAK CALUN MELAYU LAWAN UMNO. MAKA UMNO DAN MELAYU MAMPUS KOJOL DALAM POLITIK DI SANA?

PATUTLAH DAP KATANYA NAK LETAK CALUN MELAYU DAP DI PERAK UNTUK JADI MB DAP SEKIRANYA DUN PERAK PR SEMULA.... NI TEMBELANGNYA!!!

WAH! INI BUKTI SEJARAH YANG PERLU DIKAJI NI. OLEH ITU OTAI HARAP PUAK2 SEJARAH NI BERSUARALAH DAN BUKTIKAN PERKARA NI. MAKA BERHENTILAH DOK MERAPU PERKARA YANG KECIK2. FIKIR DAN TUMPU KEPADA BIG THING LAH PROFESSOR SEJARAH SEMUA. SEJARAH UMNO DAN POLITIK MELAYU SINGAPURA PATUT DI SEMINARKAN DAN SEBAR@SPIN SUPAYA SEMUA KITA NI TAHU. BILA TAHU MAKA FIKIR LAH.... JANGAN BODOH SANGAT!!!

dari blog - http://pakatanmalaysia.blogspot.com/2009/05/didepan-dan-belakang-pas.htm
Thursday, May 7, 2009
DIDEPAN DAN BELAKANG PAS

DI DEPAN PAS .


1. KETUA Menteri Pulau Pinang, antara ucapan sulungnya di hadapan penyokong PAS dia berkata, contohilah kepimpinan dan pemerintahan Saidini Umar Abdul Azizzzzz...Maka terpegunlah mereka yang mendengarnya, betapa hebatnya Ketua Menteri ini bercakap pasal Islam...

DI BELAKANG PAS .

2. Bertempat di Wisma Winbond, KL pada 25 April 2009, dalam ' Workshop Wanita DAP ' , Ketua Menteri yang sama ini bercakap sambil ketawa menghina-hina, katanya,

" We stand for eqal treatment. There should no doublestandard. We can't undestand why a man can have 4 wives. Why should there be this type of double standard? i am not encouraging men to have 4 wives or woman to have 4 husbands but why should there be a double standard of this kind of perception? It is okay for men to have more, but not for women?

3. Apa yang dibuat oleh Ketua Menteri ini sama modus operandi Lee Kuan Yew dahulu di Singapura.Ketika itu,UMNO mempunyai 3 kerusi Parlimen di Singapura.

Untuk menghapuskan politik orang Melayu di Singapura, Lee Kuan Yew mengambil hati orang Melayu Singapura. Meletakkan Calon PAP Melayu vs Melayu UMNO.Akhirnya UMNO tewas. Melayu PAP menang, malangnya pada pusingan kedua pilihanraya Melayu PAP telah "dikalahkan", dan sehingga hari ini sudah tidak ada lagi Melayu PAP.Tidak ada lagi Menteri Melayu.Melayu sudah hampir mati di Singapura.

Petikan : Jentayubaka.

No comments: