Saturday, January 23, 2010

PERTAHANKAN PERLEMBAGAN DIKATAKAN RASIS ???

NAMPAKNYA SEPERTI TSUNAMI DESAKAN DAN ASAKKAN UNTUK JADIKAN SAMA RATA DAN LUPAKAN KONTREK SOSIAL PERLEMBAGAAN 1957.

SEMUA DESAKKAN INI MERUPAKAN POLITICAL WILL YANG DIRESTUI OLEH ORANG MELAYU SENDIRI YANG SOKONG PAS, PKR DAN DAP.

AKU DAPAT RASAKAN BETAPA TEGAS DAN KUATNYA PEMIMPIN KITA MENAHAN TSUNAMI INI ??? YA.. AKIBAT MEROSOTNYA 'PENGUASAAN MELAYU" DALAM POLITIK MALAYSIA.

SAMPAI BILA PEMIMPIN MELAYU BOLEH BERTAHAN KALAU ORANG MELAYU SENDIRI TERIMA KONSEP MALAYSIAN MALAYSIA INI YANG BELAKANGKAN PERLEMBAGAAN DAN KONTREK SOSIAL 1957 ???

SEJAK HAMPIR 53 TAHUN YANG LALU MALAYSIA MENAFI DAN MENIDAKKAN MALAYSIAN MALAYSIA YANG DIPERJUANGKAN OLEH PAP SINGAPURA YANG DIBAWA TERUS OLEH DAP SEKARANG INI. LIM GUAN ENG PERKENALKAN PULA MIDDLE MALAYSIA IAITU REBRANDING KEPADA MALYSIAN MALAYSIA. BENDA YANG SAMA TAPI DIPAKAGE CANTEK SERTA DIMASUKAN MADU....

NAMPAKNYA MIDDLE MALAYSIA (BACA INI http://kadirjasin.blogspot.com/2010/01/dap-perkenal-middle-malaysia-untuk-pr.html ) NI BUKAN 1MALAYSIA KERANA IANYA TIDAK CUKUP SATU TETAPI HANYA SEPARUH ATAU SETENGAH MALAYSIA SAHAJA. BILA SETENGAH MAKA SETENGAH MASAK... TELUR SETENGAH MASAK APA JADINYA.. BOLEH MENETAS DAN BOLEH JADI ANAK KE ????? JAWABNYA TIDAK MUNGKIN DAN MUSTAHIL SAMA SEKALI !!!

INILAH PEMIKIRAN BARU DAN NASIONALISME ATAU PETRIOTISME BARU YANG DISOKONG ORANG MELAYU DALAM PAKATAN RAKYAT YANG DIDOMINASIKAN OLEH DAP.

PEMIKIRAN INI MERUPAKAN ALIRAN LIBERALISASI DAN REFORMASI YANG DIBAWA OLEH ANUARISASI. ALANGKAH MALANGNYA NASIB MELAYU KERANA PERISTIWA DALAM BUKU SEJARAH MELAYU DAN KEJATUHAN KERAJAN MELAYU MELAKA 1511 SEAKAN AKAN BERULANG ?????

AKU BUKAN PERKAUMAN TETAPI TETAP TEGAS MENGATAKAN BAHAWA RAKYAT MALAYSIA WAJIB PETRIOTIK PERTAHANKAN KONTREK SOSIAL PERLEMBAGAAN 1957.

PERTAHAN DAN PERCAYA KONTREK SOSIAL PERLEMBAGAAN 1957 ADALAH SYARAT MENJADI WARGANEGARA MALAYSIA YANG TERBAIK DAN TAAT SETIA KEPADA NEGARA. INI YANG BETUL DAN TERBAIK UNTUK PERPADUAN, KEAMANAN DAN KESELAMATAN NEGARA KITA.

AKU RASA ORANG YANG TOLAK KONTREK SOSIAL PERLEMBAGAN NEGARA 1957 ITULAH PERKAUAMAN DAN RASIS YANG NYATA SERTA MUSUH NEGARA NOMBOR SATU !!! ...

APA PENDAPAT ANDA......RUJUK INI:
http://www.malaysiakini.com/news/122544

DAP dakwa bukan Melayu terus dipinggirkan
Humayun Kabir
Jan 22, 10
10:13am
DAP terus membuat kejutan dengan kali ini mendakwa kaum Cina di Malaysia tidak layak mendapatkan pinjaman perniagaan daripada Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun). Dana dari tabung berkenaan diperuntukkan kerajaan bagi membantu peniaga kecil, penjaja, ibu tunggal dan usahawan kecil dan sederhana.

Bercakap pada sidang media di Ipoh, Naib Presiden DAP yang juga ahli parlimen Ipoh Barat, M Kula Segaran berkata tindakan berkenaan tidak adil kerana 30 peratus daripada penduduk Malaysia adalah kaum Cina dan 85 peratus daripada mereka adalah pembayar cukai.

Kula mendakwa dia pernah berdepan dengan pegawai Tekun di Ipoh dan meminta penjelasan mengapa masyarakat Cina dipinggirkan. Jawapan yang diberikan ialah tiada peruntukan daripa kerajaan persekutuan kepada mereka yang berbangsa Cina.

“Mengapa kaum Cina perlu didiskriminasikan kerana kerajaan BN perlu memahami bahawa bukan semua masyarakat Cina adalah kaya, ada juga yang miskin yang memerlukan bantuan kewangan bagi mengembangkan perniagaan mereka,” katanya.India juga menjadi mangsa

Menurut Kula, di bawah program pinjaman perniagaan Tekun, kadar faedah yang dikenakan amat minimum bagi tidak membebankan kumpulan berpendapatan rendah agar mereka mampu membayar balik pinjaman berkenaan.

Program pinjaman it
u juga tidak memerlukan penjamin atau cagaran. Pinjaman yang diperuntukkan adalah daripada minimun RM500 hingga RM50,000 bergantung kepada keperluan setiap pemohon.

Kula juga menyelar kerajaan kerana kaum India hanya diperuntukkan lima peratus daripada dana pinjaman Tekun itu.

Katanya, lebih memilukan apabila wang itu tidak boleh dipohon secara terus kepada Tekun tetapi perlu melalui Yayasan Strategik Sosial (YSS) yang dimiliki oleh MIC di Kuala Lumpur.

1 comment:

Unknown said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA