Monday, August 26, 2019

TAAWUN DENGAN UMNO TAPI BANTU PH MENANG KERUSI UMNO SEBAB PAS TAK SANGUP "MERANA"

BILA TERDENGAR LAGU "MERANA " OLEH RITA DAN MAGGI Z, AKU MULA BERFIKIR;


"MERANA" INI AKU RASA AKAN KENA KEPADA UMNOBN YANG SEDANG GILAKAN PAS DAN AJAK UNTUK TAAWUN ATAU BERKAHWIN TANPA JANTINA YANG NYATA

PAS AKU RASA TAK MAU "MERANA" LAGI SEBAB PH DAH JANJIKAN ROYALTI 400 JUTA DAN SEKURANG2NYA 5 PROJEK MEGA SUPERSTAR DI KELANTAN

JADI APA FORMULANYA ???

JAWABNYA TAAWUN DAN KAWIN DENGAN UMNO TAPI BANTU PH MENANG SEMUA KERUSI2 UMNO DI KELANTAN DEMI "HABUAN DUNIA" YANG AKAN DIBERIKAN OLEH PH KEPADA PAS KELANTAN.

BANYAK KALI DAH PAS TERTIPU KERANA PERCAYA TAAWUN ATAU TAHALUS SIYASI DENGAN PARTI2 SEKULAR YANG MACHEVELLI DAN HANYA TAMAKKAN "HABUAN DUNIA."

PAS SEJAK TERTUBUH KELUAR DARI PERUT UMNO TAHUN 1951 DULU AMAT KONSISTEN PERJUANGKAN NASIONALIST ISLAM DAN HABUAN AKHIRAT

MALAH PAS SEJAK MENANG KELANTAN 1990 YANG LALU DAH HAMPIR 30 TAHUN MEMERINTAH KELANTAN HANYA DENGAN CERAMAH DAN MODAL AIR LIUR DAN MEMASARKAN "HABUAN AKHIRAT" ATAU SYURGA UNTUK PENGUNDI YANG MENGUNDI PAS.

KALI INI AKU KIRA PAS YANG DIJANJIKAN ROYALTI DAN PROJEK2 MEGA DI  BAWAH  KEMENTERIAN HAL EHWAL EKONOMI MELALUI JPP KELANTAN, RASANYA TIDAK NAK MERANA DAN TERIPU LAGI DENGAN UMNO BN.

DULU BILA BERLAKU 13 MEI 1969  PAS MASUK BN UNTUK PERKUATKAN UMNO BAGI TERUS DAPAT 2/3 KERUSI PARLIMEN.

TAPI 1978 PAS DITINGGALKAN OLEH UMNO BILA SERPIHAN PAS IAITU BERJASA MEMBUAT KERAJAAN CAMPURAN DENGAN UMNOBN DI KELANTAN. TAPI 1982 UMNO CERAIKAN BERJASA DAN HAMIM UNTUK MONOPOLI KUASA SECARA SOLO DI KELANTAN SEHINGGA 1990.

BILA UMNO BERPECAH HINGGA DIHARAMKAN. PAS TUBUH KERAJAAN BERSAMA SERPIHAN UMNO IAITU SEMANGAT 46.

TETAPI 1996 IAITU 5 TAHUN KEMUDIAN PAS SOLO APABILA S46 DIBUBARKAN DAN PRESIDENNYA KU LI KEMBALI KEPADA UMNO  ATAS ALASAN PERPADUAN MELAYU AKIBAT TAKUT ANCAMAN  DAP KUASAI KERAJAAN KONONYA DAN MERAMPAS KETUANAN MELAYU DI BUMI MELAYU.

KINI BILA UMNOBN KALAH PADA 9 MEI 2018, SEKALI LAGI UMNOBN MELAMAR PAS UNTUK TAAWUN DAN MENUMPANG PAS UNTUK SAMBUNG TALIAN HAYAT UMNO MENJELANG PRU 2023.

SOALANNYA ADAKAH PAS PERCAYA DENGAN MULUT MANIS JUBUR MASANG UMNO ???

RASANYA PAS TAK INGIN "MERANA"

PAS NAK PUJUK PH KASI ROYALTI 400 JUTA SETAHUN DAN PROJEK MEGA DI KELANTAN MAKA PAS AKAN MAIN POLITIK MAKAN DUA BELAH.

PAS AKAN TAAWUN DENGAN UMNO DAN SEKALI GUS AKAN  PRUMENENTUKAN PH JUGA MENANG DI KERUSI2 UMNO DI KELANTAN PADA PRU 2023.

KALAU UMNO MENANG DIKELANTAN UMNO AKAN MENYUSAHKAN PAS DAN AKAN MINTA JAWATAN DAN PROJEK2. KALAU PH MENANG DI KELANTAN IANYA TIDAK MERUGIKAN PAS MALAH PAS AKAN DIMANJAKAN OLEH PH.

SEBABNYA BOLEH SAJA PAS BUAT KERAJAAN PERPADUAN DENGAN PH DI KELANTAN  DAN PH AKAN KASI ROYALTI DAN BERBAGAI2 PROJEK MEGA

KALAU DENGAN UMNO... APA PAS DAPAT... PIKUL BIAWAK HIDUP ADA LA

MAKNANYA PAS MEMANG BIJAK DAN MATANG POLITIK SEJAHTERA UNTUK RAKYAT DAN RAJA KELANTAN.

LAGI PUN KELANTAN BELUM SIAP LEBUHRAYA RAKYAT ILHAM PAS

MASALAH AIR IAITU KELANTAN WATER YANG  "NO WATER"

PAS AKAN BIJAK DAN CERDIK UNTUK HADAPI UMNOBN PADA KALI INI

JADI AKHIRNYA UMNOBN YANG MERANA...PAS AKAN BERHASIL KALI INI DALAM GAGASAN POLITIK MATANG SEJAHTERA BERSAMA PH IAITU BERSAMA TUN M DAN BERSATU DAN AZMIN ALI PKR.

PAS TAK MAU TERTIPU DAN "MERANA" DIPERMAINKAN UMNOBN UNTUK ENTAH KALI KE BERAPA HEHEHEHE....

CUKUP2 LAH DENGAN SANDIWARA ROBIN HOOD UMNOBN KLEKTOKRASI CASH IS KING.

UMNOBN MACHEVALLI DAN TAMAKKAN "HABUAN DUNIA" YANG MANA PAS LEBIH UTAMAKAN "HABUAN AKHIRAT" DAN BADATUN TOYIBAH WARABUN GHAFFUR....

1 comment:

Marsya said...

mari gabung bersama kami di Aj0QQ*c0M
BONUS CASHBACK 0.3% setiap senin
BONUS REFERAL 20% seumur hidup.