Saturday, September 7, 2019

ATUK MALAYSIAKU TUN M TAK ADA MASA LAGI NAK LAYAN PASUAMNOR BN

MEMANG ATUK MALAYSIAKU PM TUN TIDAK ADA MASA NAK LAYAN POLITIK LONGKANG MURAHAN PASUAMNOR BN.

SEBABNYA ATUK MALAYSIAKU TUN NAK TUMPU BAIKI EKONOMI DAN PENTADBIRAN MALAYSIA...

NGAK ADA MASA BEB......


KESIAN SAYA TENGOK HANYA PM TUN MAHATHIR YANG TERKIAL2 MENJAWAB ISU2 SERANGAN PELURU PENABUR YANG TAK FOKAS DARIPADA PASUAMNOR BN.

TUN PM TERPAKSA MENJAWAB SENDIRI SEMUA PROPAGANDA HITAM DAN KELABU YANG DI SPIN OLEH PASUAMNOR BN KERANA PH TIDAK MELANTIK PEGAWAI2 KONTREK KOMUNIKASI STRATEGIK ATAU PEGAWAI PENERANGAN.

KALAU ADA PEGAWAI KONTREK INI MAKA MEREKA AKAN BOLEH JALANKAN TUGAS MELAWAN ISU DLL FITNAH PASUAMNOR BN DI MEDIA SOSIAL DAN JUGA SECARA   "FACE TO FACE" ATAU KOMUNIKASI BERSEMUKA SEPERTI YANG DIJALANKAN OLEH PEGAWAI2 KONTREK JASA DI BAWAH KKMM SATU MASA DAHULU.

SAYA SELAKU BEKAS PENGARAH PENERANGAN SEJAK 1982 DAN 35 TAHUN TERLIBAT DALAM BIDANG KOMUNIKASI STRATEGIK NAMPAK PH AMAT LESU DALAM MEMPERTAHAN ATAU SERANG ISU2  PASUAMNOR BN YANG DIKETUAI OLEH BOSSKU BEKAS PM NAJIB.

PH TERPAKSA MENGAHDAPI ISU ISLAM TAKFIRI IAITU KAPIR MENGKAPIR PAS DAN SEKALIGUS BERCAMPUR TAAWUN SERTA TAHALU SIASYI UMNO YANG GUNAKAN ISU PERKAUMAN DAN TAKSUB ASSOBIAH MELAYU.

DUA STORYLINE INI AMAT PERIT NAK DITANGANI  OLEH PH YANG NAMPAK TAK ADA SHARED VISSION YANG JELAS.

SETIAP PARTI DALAM PH NAMPAKNYA CUBA MENJAYAKAN KONSEP PARTI MASING2 LEBIH UTAMA DARIPADA SHARED VISSION DEMI NEGARA KE ARAH MALAYSIA MAKMUR SERTA HARIMAU ASIA YANG DIKONGSI BERSAMA.

NAMPAK BEGITU GANAS DAN GHAIRAH PARTI2 KIASU DAN CHAUVANIST BEGITU LANTANG NAK TEGAKKAN TUNTUTAN PARTI MASING2

SELAIN ITU BELUM CUKUP 2 TAHUN PUN LAGI, PM TUN SUDAH DIDESAK OLEH ANGGOTA PH SENDIRI SUPAYA MELETAKKAN JAWATAN DAN BERI KEPADA DS ANUAR IBRAHIM SEBAGAI PM KE 8 KERANA KONONNYA PM TUN MENTADBIR NEGARA SEORANG DIRI DAN TUN TIDAK MEMAHAMI MALAYSIA BARU.

MALAYSIA BARU ATAU MALAYSIA BERSIH ???

KONSEP NI PUN PH MASIH KELABU DAN KELABU....

TERLALU BANYAK PERSEPSI DAN ISU POLITIK SERTA ISU MANIFESTO PH YANG TIDAK DIJAWAB SECARA BERKESAN OLEH PH DAN KERAJAAN.

INI DITAMBAH DENGAN TERDAPATNYA PELAMPAU BANGSA DAN UGAMA YANG MENYANGKUT HAK ORANG CINA, INDIA, MELAYU SERTA BUMIPUTERA SABAH DAN SARAWAK.

SEBAB ITU PERLU DILANTIK PEGAWAI KOMUNIKASI STRATEGIK KONTREK DENGAN SEGERA UNTUK TUGAS KHAS INI.

SELAKU BEKAS PEGAWAI PENERANGAN YANG BERPENGALAMAN SELAMA 35 TAHUN DALAM BIDANG PENERANGAN, SAYA SANGUP TAWAR DIRI UNTUK MENGEPALAI ATAU MENJADI PENGURUS ATAU PENTADBIR KEPADA AGENSI YANG BAKAL DITUBUHKAN... MUNGKIN DINAMAKAN " JABATAN KOMUNIKASI KHAS STRATEGIK " DILETAKKAN DI BAWAH JPM.  

BARU2 NI PM KATA MASAALAH KOMUNIKASI ADALAH SIGNIFICANT KEPADA PROBLEM UTAMA PH YANG DIKATAKAN REPUTASI MEROSOTWALAUPUN BEGITU KATA TUN PM ATAU ATUK MALAYSIAKU KALAU PARLIMEN DIBUBAR HARI INI, PH MASIH BOLEH MENANG

ALASANNYA " ORANG TAK AKAN UNDI PASUAMNOR SEBAB PENGUNDI TAK RELA NAK BOSSKU NAJIB  KEMBALI JADI PM."

SAYA AGAK BIK MAMA ROS AKAN JADI FIRST LADY BALIK KALI KE 2

KESIMPULANNYA ATUK MALAYSIAKU TUN WAJIB DIBERI SOKONGAN DAN BANTUAN MENJAYAKAN KONSEP MALAYSIA BERSIH MALAYSIA HARIMAU ASIA KEMAKMURAN DIKONGSI BERSAMA

PELAMPAU UGAMA DAN PELAMPAU KAUM TAK ADA DALAM MANIFESTO PH

JADI KIASU DAN PENYAKIT JIWA KACAU INI PERLU DITANGANI DENGAN WUJUDKAN JABATAN KOMUNIKASI KHAS STRATEGIK JPM UNTUK MEMBANTU PM JAWAB ISU DLL

UNCLE LIM KIT SIANG JANGAN RISAU SEBAB "MALAYSIA BERSIH " AKAN BERJAYA. APA  ADA PADA MALAYSIA BARU KALAU TIDAK BERSIH DAN KALAU NEGARA INI TIDAK DIKONGSI KEMAKMURANNYA BERSAMA2 MENGIKUT KONTRAK SOSIAL DAN RUKUNEGARA ???MAKNANYA DALAM WAKTU YANG SEDIKIT TUN PERLU CAPAI KPI BELIAU SEBAGAI PM KE 7 DAN MELETAKKAN ASAS YANG KUAT UNTUK PENGANTINYA PM KE 8 MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI " HARIMAU ASIA."

ATUK MALAYSIAKU TAK ADA WAKTU BEB...

TAPI BOSSKU ADA BANYAK MASA MAIN FB DAN BUAT ANDAIAN PALSU IKUT APA YANG DIA FIKIR TANPA MERUJUK KEPADA UPEN ATAU MAKLUMAT DARIPADA JPM

NGAK ADA WAKTU BEB......

1 comment:

Marsya said...

AYO Bergabung Bersama AJOQQ | Menawarkan Berbagai Jenis Permainan Menarik.
1 ID untuk 8 Permainan Poker, Domino, Capsa Susun, BandarQ, AduQ, Bandar Poker, Sakong, Bandar66 ( NEW GAME!! )
Dapatkan Berbagai Bonus Menarik..!!
- Bonus Cashback 0.3%. Dibagikan Setiap hari SENIN
- Bonus referral 20% SELAMANYA
- Minimal Deposit dan Withdraw hanya 15 rb Proses Aman & cepat
- 100% murni Player vs Player ( NO ROBOT )
Whatshapp : +855969190856
website : AJOQQ.INFO