Friday, March 20, 2009

MODAL AIR LIUR DAN ANARKI DEMONTRASIINILAH KAEDAHNYA HANYA BERMODAL AIR LIUR, DEMONTARASI, PUTAR BELIT MAKLUMAT, ADUDOMBAKAN UMNO/BN DAN LAIN-LAIN STRATEGI SONGSANG (TERMASUK LIWAT BONTOT JANTAN???!!!) MAKA KITA AKAN DAPAT SUASANA ANARKI, KUCAR KACIR YANG BELAKANGKAN PERLEMBAGAAN DAN RUKUNEGARA.

APA YANG ANUARISASI PERJUANGKAN SUDAH DITOLAK RAKYAT MALAYA ATAU TANAH MELAYU DULU BILA KITA SEMUA BERSATU TOLAK IDEA PENJAJAH MALAYAN UNION 1946. APA YANG DIPERJUANGKAN DAP IAITU MALAYSIA MALAYSIAN PUN BERSIFAT PENJAJAH NEGARA JIRAN YANG KITA RAKYAT MALAYA DAH TOLAK BILA KITA SETUJU BERPISAH DENGAN SINGAPORE PADA 1965 DULU. DAN BILA BERLAKU 13 MEI 1969, KITA DAH INSAF DAN SEDAR BAHAWA PERKAUMAN DAN AJARAN BERSIFAT ASING INI TIDAK SESUAI DENGAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERPAKSIKAN KEDAULATAN RAJA2 MELAYU SEJAK 1400 MASEHI LAGI (ZAMAN KEGEMILANGAN KESULTANAN EMPAYAR MELAKA).

SEKARANG DENGAN TSUNAMI DAN GELOMBANG GLOBALISASI MAKA SEKALI LAGI KITA MENYALAK UNTUK LIBERALISASIKAN SEMUA KONTREK SOSIAL DALAM PERLEMBAGAAN KITA KERANA TERPENGARUH DENGAN IDEALISME PENJAJAHAN ASING "MALAYAN UNION ANUARISASI" DAN "MALAYSIA MALAYSIAN KIT SIANG DAP."

MAKA MARILAH KITA INSAF IDEA ANUAR DAN GENG MEMBONTOTNYA ITU ADALAH UNDUR KEBELAKANG... BONTOT DAN PUNGGUNG BERJALAN KE BELAKANG... UNDUR KEBELAKANG KEPADA "IDEALISME MALAYAN UNION" DAN "MALAYSIA MALAYSIAN."

SOALANNYA YANG PERLU KITA JAWAB IALAH:

1. KALAU BONTOTI ATAU UNDUR KE BELAKANG MANA ADA MENUJU PERUBAHAN ATAU OBAMA CHANGE?

2. KALAU UNDUR ATAU MEMBONTOT MANA ADA "HARAPAN BARU RAKYAT MALAYSIA?"

3. APA PERUBAHANNYA KALAU MASIH NAK LAKSANA BALIK IDEA PENJAJAH "MALAYAN UNION" DAN "MALAYSIA MALAYSIAN?"

4, APA PERUBAHAN DAN KEMAJUAN INSAN DAN TAMADDUN KALAU NEGARA JADI ANARKI DAN TAK ADA UNDANG2.

5. APA PERUBAHAN DAN KEMAJUAN KALAU MEMBONTOTI ATAU MEMBELAKANGKAN PERLEMBAGAAN, KONTREK SOSIAL 1957 DAN RUKUNEGARA 1970???

APAKAH YANG RAKYAT MALAYSIA NAK BUAT PERUBAHAN DAN LIBERALISASI DARI ACUAN "REFORMASI" YANG KITA TIRU DARI INDONESIA? KALAU INDONESIA OK KENAPA KITA BERMASAALAH DENGAN PENDATANG TANPA IZIN YANG BERBONDONG DATANG KE MALAYA NI UNTUK CARI MAKAN???

FIKIR DULU SEBELUM JAWAP... BARU TRENDY BRO AND SIS.....

No comments: