Thursday, February 12, 2009

CIK GU LI DAN 3 PILLAR PENYATUAN MELAYURAUDAH AL-MUTAHHARAH

merupakan satu ruang dlm masjid nabawi yg mane rasulullah and sahabat selalu beribadat,juga tempat turun wahyu and dikatakan salah satu ‘taman syurga’…also salah satu tempat dimakbulkan doa

Ada satu sabda nabi yang masyhur: “satu ruang yang terletak di antara rumahku dan mimbarku adalah taman dari taman2 syurga.dan mimbarku terletak di atas kolamku.”(muttafaqun alaih)

Langsung leps beribadat di raudah boleh lah terus melawat maqam rasulullah dan dua sahabat baginda(saidina abu bakar dan saidina umar)

RAUDAH AL-MUTAHHARAH....

SEMUA KITA RINDU KE SINI. AKU DAH BEBERAPA KALI SUJUD DI SINI DAN AKAN TETAP IMPIKAN SEBILANG MASA.......

INILAH PILLAR AZALI KITA. BETUL TAK CIK GU LI? CIK GU PILLAR?
YA... SEMALAM 11 FEBUARI SEHARIAN KITA BERSAMA BINCANG PASAL PILLAR POLITIK MELAYU..... APA PILLARNYA? 3 KAN????? RAJA, ISLAM DAN MELAYU = RIM.

RIM INI JUGALAH PAPER YANG AKU BENTANG DI SEMINAR BANGSA MALAYSIA DI SEBUAH CENTRE PEMIKIRAN POLITIK MALAYSIA DULU... YA BAGAIMANA KITA IMPLIKASIKAN SEJARAH YANG STRATEGIK UNTUK MENYATUPADUKAN TENAGA, MASA, PEMIKIRAN DAN HARTA BENDA MELAYU... SATU KEKUATAN IAITU AGENDA ATAU PILLAR MELAYU!!!!!!!

INILAH PASALNYA....

SEBAGAI PAKAR DAN ORANG YANG DIDIDIK DALAM PEMIKIRAN STRATEGIK BERASASKAN DISIPLIN SEJARAH MAKA AKU NAK TANYALAH BRO DAN ADEK2 SEMUA... KAU ORANG TAHU TAK SEJARAH MELAYU BERSATU PERTAMA KALI DALAM DUNIA NI SEJAK ALLAH JADIKANNYA?

TAHUNNYA IALAH 1046 BILA MELAYU TOLAK "MALAYAN UNION" YANG NAK BUAT NEGARA DAN JADIKAN KITA SEMUA NI "BANGKAI HAMBA TEBUSAN BERNYAWA" DI BUMI MELAYU. MAKA ORANG YANG SATUKAN KITA ADALAH DATUK ONN JAAFAR!!!

KITA BERSATU DAN BERSEPADU ATAS TIGA TUKU@PILLAR:

1. RAJA MELAYU
2. ISLAM SEBAGAI AGAMA KITA
3. MELAYU SEBAGAI BANGSA PENYATUAN

MAKA DALAM PILIHANRAYA KECIL YANG AKAN DIADAKAN BERBANYAK KALI LAGI NI KERANA ALLAH NAK UJI KITA. INGAT TAK DULU KU LI DAN SEMANGAT 46 SERTA GAGASAN RAKYAT MALAYSIANYA YANG ANUAR IBRAHIM TIRU MASA INI.... PUNYA BANYAK PR KECIL SECARA TIBA2 JUGAK.....TERMASUKLAH PR KECIL KIJAL YANG MAT SAID MB TRG KALAHKAN TOK MAT SHABERRY MENPEN TUUU...

LAMA2 TAK TAHAN DAULAT DAN STEMINA S46 DULU. MAKLUMLAH DALAM ART OF WAR... ASKAR KITA ASYIK DIJANJIKAN SYURGA DUNIA DAN MENANG PERANG... TAPI TAK JUGA TERJADI. LAMA2 MAKA ASKAR KITA FEDUP DAN TAK ADA STEMINA SERTA MOTIVASI LAGI NAK BERPERANG....MAKA S46 BUBAR MASUK UMNO. MAKA PKR NI MACAM TU LAH......ANUAR MASUK UMNO??????

ORANG MELAYU NI AKAN BERSATU DAN BERPADU DALAM SEJARAHNYA HANYA DENGAN TIGA TUKU@PILLAR YANG SAYA SEBUT TU...
IAITU: RIM = RAJA, ISLAM DAN MELAYU!!!!

MAKA INI ANUAR, KARPAL, HADI, KIT SIANG DAN NIK AZIZ KENA INGAT!

BACA INI DARI http://www.apanama2020.blogspot.com/
SUPAYA AWAK TAK BERAK KAPOR ATAU MASUK ANGIN KELUAR ASAP....KATA P. RAMLEE

PILLAR TU PEGANGAN ATAU ANUTAN KITA KAN? ISLAM DAN TALI ALLAH LAH PILLAR KITA. MAKA HARAMLAH KITA BERBALAH DAN BERCERAI BERAI... JADI BONEKA ATAU WAYANG KAPIR HARBI DAP PULAK?????
DOK GITU CIK GU LI PILLAR?????

Monday, February 9, 2009

DESTINY.
Watch your thoughts; they become words.

Watch your words; they become actions.

Watch your actions; they become habits.

Watch your habits; they become character.

Watch your character; it becomes your DESTINY.


p/s received these Words of Wisdom from a 'Lovely Soul' and just thought of sharing it with you guys. Read and think about it ... it makes perfect sense!

2 comments:

gondangmas said...

salam singgah jap,
ambo setuju benar dgn point mengenai PILLAR ni.
Kalu kita pegang kemas kejap dgn PILLAR (R.I.M)..aman damai Msia dari agenda manusia tak sempurna seumpama NIZAR,ANWAR maupun KARPAL.
patut semua pengundi yg berdaftar harus memahami PILLAR dulu sebelum pergi ke tempat pembuangan undi.
cuba praktik di Bukit gantang dan Bukit Selambau ni..tgk apa result nya?//

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

cutokperol...

tk dan tahniah kerana satu pandangan yang bernas.