Thursday, August 21, 2008

anuar atau pak lah zalim?

GERAM SUNGGUH AWANG TENGOK LAKONAN TERBAIK DESAI NI. DIA PELAKON, PENGARAH, EDITOR DAN PENULIS SKRIP... TUKANG ANDAM PUN! KESIAN PAK LAH... MACAM MELEPAS "ANJING TERSEMPIT", KATA PERIBAHASA...BACA POSTING OTAI NI... TAK KUASA AKU.... MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! DARI PELAKUN DAN RAJA LAWAK......

Thursday, August 21, 2008

anuar atau pak lah zalim?SEBUT PASAL MERDEKA DARI KEZALIMAN DAN PENINDASAN OTAI TENGOK ADA BILLBORD PLYWOOD BESAR DIMERATA SEMPANG SERTA BULATAN YANG STRATEGIK DI PERMATANG PAUH NI. OTAI TANYALAH PENGUNDI SINI... ADA YANG BAIK DAN ADA YANG BENGKENG! KATA YANG BAIK, HAI SEMUA TEMPAT ELOK MAJLIS BANDARAN BAGI KAT PKR, KAMI TAK DAPAT TEMPAT YANG ELOK. NAMPAKNYA BN KENA DISKRIMINASILAH KAT PENANG NI, MAKLUMLAH DEPA RAJA... PAKATAN RAKYAT (TAPI MENYALAHKAN MANDAT RAKYAT SURUH BERLAKU ADIL PADA BN ).

SAMBUNG KAWAN TU LAGI, TU BARU PERINTAH STATE KALAU PERINTAH MALAYSIA.... BERSULTAN DI MATA, BERRAJA DIHATI... NAFSU NAFSILAH!

OTAI BERFIKIR... BENDA KECIL PUN TAK BOLEH ADIL MACAMANA NAK MERDEKAKAN SEMUA RAKYAT DARI KEZALIMAN DAN PENINDASAN... SEBAB BN TERTINDAS DAN DIZALIMI DI PERMATANG PAUH!

TAPI LIHATLAH NEGERI BN PERINTAH MACAM TERENGGANU... BENDERA SERTA LAMBANG PAS BOLEH LETAK TEMPAT STRATEGIK DAN KALAH PULA BN. SEBAB SIAPA CEPAT DIA DAPAT. MAKNANYA BN TAK ZALIM DAN MENINDAS.

TAK APALAH... SEBAB DSAI PUN KATA KAT PAK LAH MACAM2. HAKIKATNYA DULU MASA DIA TPM DALAM UMNO/BN, PAK LAH DIZALIMI DAN DITINDAS JUGA... TAPI ALLAH TETAP PELIHARA PAK LAH... POLITIKNYA TAK BERKUBUR.

KALAU PAK LAH ZALIM TETULAH DIA GUNA HELAH TAK BAGI DSAI DIBEBASKAN DARI PENJARA. TAPI PAK LAH TETAP DENGAN PRINSIP BAHAWA POLIS DAN MAHKAMAH BEBAS LAKSANAKAN PROFESIONALISME MEREKA. DAN DSAI BEBAS DAN DISOKONG PULA UNTUK BERUBAT KE GERMAN?

PAK LAH BAIK DAN TAK ZALIMI DAN TINDAS DSAI. SIAPA YANG ZALIM DAN PENINDAS NI? DAN PERMATANG PAUH NAK "MERDEKA" DARI KEZALIMAN SERTA PENINDASAN DSAI KE PAK LAH?

OTAI MINTALAH FIKIR KERANA ALLAH... SEBAB KITA TERMASUK OTAI NI MAKHLUK LEMAH YANG SENTIASA LUPA DAN LALAI. RENUNGLAH KARTUN DI ATAS... SIAPA ZALIM DAN PENINDAS WATU BERKUASA? BALASAN KAT PAK LAH ADAKAH CACI NISTA?


No comments: