Sunday, August 10, 2008

BOLEH BERKRONI KALAU "LAYAK"


dari ramlyotai.... bacalah dan pikir!

Sunday, August 10, 2008

BOLEH BERKRONI KALAU "LAYAK"


OTAI NAK PETIK BERITA DARI MALAYSIAKINI SEPERTI DI BAWAH:


Nik Aziz pertahan lantik menantu
Aug 9, 08 2:57pm
Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menafikan wujudnya unsur kronisme dalam pelantikan menantunya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), sebaliknya dibuat berdasarkan kelayakannya.

nik azizBeliau berkata, Ariff Fahmi Abdul Rahman yang berpendidikan tinggi dan mempunyai pengalaman luas dalam bidang kejuruteraan dipercayai mampu menjalankan tanggungjawab itu setelah CEO sebelum ini meletak jawatan.

"Jadi saya lantik bukan atas dasar menantu tetapi atas dasar kelayakan dia (Ariff Fahmi)," katanya kepada pemberita di Kota Bharu hari ni.

Bernama memetik Nik Aziz sebagai berkata beliau telah menjelaskan kepada Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang lalu, sebab-sebab pelantikan menantunya itu.

Semalam media melaporkan mengenai beberapa pegawai Badan Pencegah Rasuah (BPR) memasuki premis PMBK di Kota Bharu untuk meneliti beberapa dokumen berhubung beberapa isu yang berbangkit termasuk salah guna kuasa.

Nik Aziz sebelum ini berkata beliau sedia disiasat oleh BPR sekiranya wujud unsur-unsur salah guna kuasa dalam pelantikan menantunya itu.

KOMEN OTAI : NAMPAKNYA TOK GURU TERIMA KONSEP MERITOKRASI. UNDANG-UNDANG NEGARA KITA BENARKANKAH KALAU SEBAB LAYAK ATAU MERIT KITA IKIUT TOK GURU TU?

KALAU MERIT BOLEH KE KONTREK, JAWATAN DLL KITA BERI KEPADA ISTERI, ANAK, SAHABAT KARIB, KRONI ? ALASANNYA SEBAB LAYAK..... MERIT. INI PAK SYEIKH DAN PAKATAN RAKYAT KENA AKUR NI.

TEPUK DADA TANYALAH SLERA. POKOKNYA PINJAM KATA-KATA KERAMAT NABIL RAJA LAWAK " LU PIKIRLAH SENDIRI." APA KOMEN SAHABAT KARIB OTAI YANG SAMA-SAMA MENUNTUT DI LONDON 2004 http:/waksirkelantan.blogspot.com?

No comments: